-->

Fakta

Linbana

I nya stadsdelen Väsjön i Sollentuna, med planer för 3 000 bostäder, kommer invånarna att kunna ta linbana till pendeltågs-stationen i Häggvik. Vagnarna rymmer 8–12 personer och resan tar cirka 11 minuter.

911 989 personer

Så många invånare hade Stockholms stad år 2014. År 1990 var antalet invånare 674 452.

Arenastaden

I nära anslutning till Friends Arena i Solna, Sveriges nationalarena för bland annat fotboll, uppförs just nu Arenastaden som ska bli en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, handel och cirka 2 000 bostäder.

Liljeholmskajen

Liljeholmskajen kan nog betraktas som en av Stockholms mest spännande nya stadsdelar, där många boende får en makalös utsikt över Årstaviken och Södermalm. Ett spektakulärt höghus står redan på plats och enligt planerna ska ytterligare tre höghus byggas på kajen.

Ursvik

Det händer mycket i Sundbyberg. Stadens största bostadssatsning är området Ursvik som byggs i etapper. Området kommer, när det är färdigt om ett antal år, att omfatta mer än 6 000 bostäder med olika upplåtelseformer.

2 192 000 personer

Så många invånare hade Stockholms län 30 september 2014.

Nacka stad

Nacka stad – det är benämning på det nya, täta och blandade stadsområde som kommer att skapas på den västra Sicklaön, med cirka 13 000 bostäder och tusentals arbetsplatser. En viktig förutsättning för Nacka stad är utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka.

Bygglovsboom

Det strömmar in ansökningar om bygglov i Södertälje. Under årets första månader var anstormningen av bygglov nästa 40 procent högre än samma period året innan. Ansökningarna gäller i huvudsak nyproduktion av flerbostadshus, radhus och villor.

Flemingsbergsdalen

I Flemingsberg byggs just nu den nya stadsdelen Flemingsbergsdalen. I en första etapp uppförs lokaler för handel, sportcenter och 185 hyreslägenheter. Stadsdelen ligger i omedelbar närhet till bland annat pendeltågsstationen i Flemingsberg.

Årstafältet

Årstafältet blir en stadspark omgiven av blandad bebyggelse med 6 000 nya lägenheter för 15 000 invånare. Bygget av den nya stadsdelen, som är tänkt att koppla samman Årsta och Östberga, ska ske i etapper och väntas pågå i 15–20 år.

35 000 personer

Så mycket ökade befolkningen i Stockholms län år 2014.

Söderstaden

Nya Söderstaden, som omfattar Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen, väntas fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt. Området kommer även att få cirka 4 000 nya bostäder.

Barkarbystaden

Det byggs för fullt i Barkarbystaden i Järfälla. Under en tioårsperiod kommer en helt ny stadsdel med 10 000 bostäder och lika många arbetsplatser att växa fram. Området ligger intill ett av landets största köpcentrum, med bland annat Ikea.

3,4%

Så mycket ökade befolkningen i Sundbybergs stad förra året.

0,2%

Så mycket ökade befolkningen i Danderyds kommun förra året.

Comments are closed.

Fler artiklar

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr till Loudden i söder. Totalt planeras för 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser.

”Bostadsbyggandet har kommit igång på allvar”

Vad gör man egentligen med ett 236 hektar stort område vid vattnet i utkanten av en stor stad, med gastillverkning, gamla gasklockor, industrier och vidsträckta hamnanläggningar för färje-, olje- och containertrafik?

Läs mer

En intressant teknisk utmaning vid bygget av Hagastaden är att bostäder kommer att byggas på en överdäckning. Investeringarna i Hagastaden uppgår totalt till 65 miljarder kronor.

Byggstart för bostäder i Hagastaden

65 miljarder kronor – så mycket investeras i nya Hagastaden som knyter samman Stockholm med Solna.

Läs mer

Utsikten blir makalös från de flesta av de 700 lägenheterna i Tellus Tower – om bygget blir av.

Tellus Tower – var ska det byggas?

237 meter högt, 75 våningar, 700 smålägenheter, beläget i Telefonplan och ritad av arkitekten Gert Wingårdh – det är en beskrivning av Tellus Tower i korthet.

Läs mer

Karta-liten

Stockholm bygger

Stockholmsområdet är ”hett” och många flyttar hit. För att bereda plats för den växande befolkningen så skapas helt nya stadsdelar, och befintliga stadsdelar förtätas.

Läs mer

– Människorna i Hammarby Sjöstad är miljömedvetna och måna om att det ska vara rent och snyggt, säger Sara-Maria Lövgren.

Sara-Maria: ”Trevligt område med bra grannsämja”

Det här är ett trevligt område med bra grannsämja. Men jag efterlyser fler miljöstationer där man kan lämna sitt skräp, säger Sara-Maria Lövgren som bott i Hammarby Sjöstad sedan i december.

Läs mer

Det fanns en skepsis, inte minst bland byggherrar, inför planerna på att skapa en helt ny stadsdel i det gamla industriområdet vid Hammarby sjö. I Lugnets industriområde kunde man på sina ställen finna ren misär. Idag är Hammarby Sjöstad ett av Stockholms mest populära bostadsområden.

10 000 nya invånare i Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad? Det är väl färdigbyggt? Inte alls. Just nu pågår bygget av cirka 500 nya bostäder, och nästa år påbörjas lägenhetsbyggen i 4–5 bostadskvarter.

Läs mer

Torleif Falk

Byggeneralen siktar mot målet

Processen från byggidé till färdig bostad och inflyttning är mycket lång och komplicerad.

Läs mer

Ingela Lindh

”40 000 nya bostäder påbörjas till 2020”

Stockholm växer så att det knakar och för att klara bostadskraven planerar Stockholms stad att starta byggen av 40 000 nya bostäder fram till 2020, och 140 000 nya bostäder till år 2030.

Läs mer

Kollektivtrafik på vattnet

Ett växande Storstockholm kräver nytänkande kring kollektivtrafiken. Och vad skulle väl passa bättre i ”Nordens Venedig” än kollektivtrafik på stadens vatten?

Läs mer

Allt fler vill bo i Stockholm

Allt fler vill bo i Stockholm. Föratt klara efterfrågan på nya bostäder harmånga kommuner i regionen satt uppambitiösa bostadsmål.

Läs mer

3 500 lägenheter i spännande designområde

Det högkreativa designkluster som utvecklats i Telefonplan sedan Konstfack flyttade in i LM Ericssons gamla kulturmärkta funkislokaler är en viktig hörnsten i nya stadsdelen Telefonplan, som när den är färdigbyggd kommer att innehålla 3 500 nya lägenheter samt butiker, restauranger, skolor och verksamheter som sysslar med design och konst.

Läs mer

Fakta

Linbana I nya stadsdelen Väsjön i Sollentuna, med planer för 3 000 bostäder, kommer invånarna att kunna ta linbana till pendeltågs-stationen i Häggvik.

Läs mer

Helt ny ö i Kolkajen-Ropsten

Om några år är det byggstart för etappen Kolkajen-Ropsten i Norra Djurgårdsstaden, där stadsdelens närhet till vattnet kommer att märkas extra mycket.

Läs mer

Producerad av

www.agendamedia.se
Projektledare:Zet Tonmyr
Redaktör: Anders Fahlman
Art Director: Carl Johan Alphonce
Grafisk form och repro:
ColourMedia
Tryck: BOLD

Kontakt

För information angående bilagor i dagspress, kontakta Zet Tonmyr, zet@agendamedia.se
Telefon 0706-19 07 08

För frågor angående innehållet, kontakta, Anders Fahlman,
af@sthlmvaxer.se