-->

Sara-Maria: ”Trevligt område med bra grannsämja”

– Människorna i Hammarby Sjöstad är miljömedvetna och måna om att det ska vara rent och snyggt, säger Sara-Maria Lövgren.

Det här är ett trevligt område med bra grannsämja. Men jag efterlyser fler miljöstationer där man kan lämna sitt skräp, säger Sara-Maria Lövgren som bott i Hammarby Sjöstad sedan i december.

I december flyttade Sara-Maria Lövgren in i en nybyggd tvåa i Mårtendal i Hammarby Sjöstad, tillsammans med sina hundar Kriss och Snoopy. Flytten blev inte särskilt lång. Tidigare bodde Sara-Maria i tre år i Hammarbyhöjden.

Hon trivs i sin nya stadsdel.

– Ja, det är ett trevligt område. Här är lugnt på kvällarna och det är en bra grannsämja. Där jag bor hälsar alla på varandra och man ställer gärna upp om någon behöver hjälp med något. Det blir på något sätt som en liten stad i staden, säger hon.

– Även servicen och kommunikationerna är bra, med tvärbanan och buss 74 som går genom hela sjöstaden till Mariatorget. För mig som bor ganska nära Skanstullsbron är det också väldigt enkelt att gå in till Södermalm.

– Jag gillar även restaurangerna i området även om de kanske kunde vara mer varierade i sitt utbud. Fler caféer skulle heller inte vara så dumt, menar Sara-Maria.

Fysisk träning är ett av Sara-Marias specialintressen och när hon i augusti ställde upp i det krävande loppet Tough Viking på Djurgården så lyckades hon pressa tiden med 16 minuter jämfört med förra årets tävling.

– Det får jag vara nöjd med. Jag tycker om träningsmöjligheterna som erbjuds när man bor här. Det är nära till Nackareservatet och det finns även många gym i området. Och så har vi förstås Hammarbybacken alldeles intill där jag brukar backträna. Bara att springa längs kajen eller vid Årstaviken är också väldigt fint, säger Sara-Maria.

Att stadsdelen har en uttalad miljöprofil tycker hon märks tydligt.

– Jag märker det ofta när man diskuterar med andra som bor här. Människor är miljömedvetna och måna om att det ska vara rent och snyggt. Men jag efterlyser fler miljöstationer där man kan lämna sitt skräp. Jag vill även kunna miljösortera i huset där jag bor men det var inte en självklarhet när vi flyttade in. Nu har vi den möjligheten.

Den mångsidiga Sara-Maria, som jobbar som chefssamordnare inom hemtjänsten, sysslar även med musik. I somras sjöng hon tillsammans med bland andra artisten Papa Dee vid tre spelningar på en restaurang nära Djurgårdsbron. Hemma i lägenheten finns ett piano som hon gärna spelar på. Det skulle aldrig ha gått i Hammarbyhöjden.

– Nej, där var det alldeles för lyhört. Men i de här moderna husen är väggarna så tjocka att jag ibland undrar om det bara är jag som bor i huset. Och då kan jag lugnt sjunga och spela på mitt piano. Det tycker jag verkligen om, säger Sara-Maria.


Relaterade artiklar

Comments are closed.

Fler artiklar

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr till Loudden i söder. Totalt planeras för 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser.

”Bostadsbyggandet har kommit igång på allvar”

Vad gör man egentligen med ett 236 hektar stort område vid vattnet i utkanten av en stor stad, med gastillverkning, gamla gasklockor, industrier och vidsträckta hamnanläggningar för färje-, olje- och containertrafik?

Läs mer

En intressant teknisk utmaning vid bygget av Hagastaden är att bostäder kommer att byggas på en överdäckning. Investeringarna i Hagastaden uppgår totalt till 65 miljarder kronor.

Byggstart för bostäder i Hagastaden

65 miljarder kronor – så mycket investeras i nya Hagastaden som knyter samman Stockholm med Solna.

Läs mer

Utsikten blir makalös från de flesta av de 700 lägenheterna i Tellus Tower – om bygget blir av.

Tellus Tower – var ska det byggas?

237 meter högt, 75 våningar, 700 smålägenheter, beläget i Telefonplan och ritad av arkitekten Gert Wingårdh – det är en beskrivning av Tellus Tower i korthet.

Läs mer

Karta-liten

Stockholm bygger

Stockholmsområdet är ”hett” och många flyttar hit. För att bereda plats för den växande befolkningen så skapas helt nya stadsdelar, och befintliga stadsdelar förtätas.

Läs mer

– Människorna i Hammarby Sjöstad är miljömedvetna och måna om att det ska vara rent och snyggt, säger Sara-Maria Lövgren.

Sara-Maria: ”Trevligt område med bra grannsämja”

Det här är ett trevligt område med bra grannsämja. Men jag efterlyser fler miljöstationer där man kan lämna sitt skräp, säger Sara-Maria Lövgren som bott i Hammarby Sjöstad sedan i december.

Läs mer

Det fanns en skepsis, inte minst bland byggherrar, inför planerna på att skapa en helt ny stadsdel i det gamla industriområdet vid Hammarby sjö. I Lugnets industriområde kunde man på sina ställen finna ren misär. Idag är Hammarby Sjöstad ett av Stockholms mest populära bostadsområden.

10 000 nya invånare i Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad? Det är väl färdigbyggt? Inte alls. Just nu pågår bygget av cirka 500 nya bostäder, och nästa år påbörjas lägenhetsbyggen i 4–5 bostadskvarter.

Läs mer

Torleif Falk

Byggeneralen siktar mot målet

Processen från byggidé till färdig bostad och inflyttning är mycket lång och komplicerad.

Läs mer

Ingela Lindh

”40 000 nya bostäder påbörjas till 2020”

Stockholm växer så att det knakar och för att klara bostadskraven planerar Stockholms stad att starta byggen av 40 000 nya bostäder fram till 2020, och 140 000 nya bostäder till år 2030.

Läs mer

Kollektivtrafik på vattnet

Ett växande Storstockholm kräver nytänkande kring kollektivtrafiken. Och vad skulle väl passa bättre i ”Nordens Venedig” än kollektivtrafik på stadens vatten?

Läs mer

Allt fler vill bo i Stockholm

Allt fler vill bo i Stockholm. Föratt klara efterfrågan på nya bostäder harmånga kommuner i regionen satt uppambitiösa bostadsmål.

Läs mer

3 500 lägenheter i spännande designområde

Det högkreativa designkluster som utvecklats i Telefonplan sedan Konstfack flyttade in i LM Ericssons gamla kulturmärkta funkislokaler är en viktig hörnsten i nya stadsdelen Telefonplan, som när den är färdigbyggd kommer att innehålla 3 500 nya lägenheter samt butiker, restauranger, skolor och verksamheter som sysslar med design och konst.

Läs mer

Fakta

Linbana I nya stadsdelen Väsjön i Sollentuna, med planer för 3 000 bostäder, kommer invånarna att kunna ta linbana till pendeltågs-stationen i Häggvik.

Läs mer

Helt ny ö i Kolkajen-Ropsten

Om några år är det byggstart för etappen Kolkajen-Ropsten i Norra Djurgårdsstaden, där stadsdelens närhet till vattnet kommer att märkas extra mycket.

Läs mer

Producerad av

www.agendamedia.se
Projektledare:Zet Tonmyr
Redaktör: Anders Fahlman
Art Director: Carl Johan Alphonce
Grafisk form och repro:
ColourMedia
Tryck: BOLD

Kontakt

För information angående bilagor i dagspress, kontakta Zet Tonmyr, zet@agendamedia.se
Telefon 0706-19 07 08

För frågor angående innehållet, kontakta, Anders Fahlman,
af@sthlmvaxer.se